CPH:DOX MEGET MERE END DOKUMENTARER

I denne uge starter CPH:DOX, som vi har glædet os meget til! Hvis du vil vide hvad du skal se under festivalen så læs med her, for vi har fundet 10 events som du skal opleve.

Kort om CPH:DOX

CPH:DOX er en af verdens største dokumentar film festivaler. Den viser både dokumentarer fra ind- og udland, samt viser film fra de største talenter indenfor den internationale scene, men repræsenterer også de helt smalle ukendte kunstnere. Festivalen løber af stablen fra onsdag den 20. til og med søndag den 31. marts. I løbet af de 12 dage vil der blive vist over 200 nye dokumentarfilm fra hele verdenen. Festivalen er spækket med spændende events, instruktør besøg, talks, debatter, workshops, seminarer, kunstudstillinger, VR, AR, live koncerter og fester. De forskellige venues er hovedsageligt fordelt, rundt omkring i Københavns biografer, men der er også events i mere alternative omgivelser såsom Den Blå Planet, Københavns Byret, Ny Carlsberg Glyptotek, Rigshospitalet og Statens Naturhistoriske Museum. Festivalens hovedsæde har hjemme i Kunsthal Charlottenborg, hvor mange af aktiviteterne er centreret.


Dokumentarer og events som du skal opleve

For at gøre det lettere for dig, og hjælpe dig på vej, har vi nærstuderet programmet, og fundet frem til de dokumentarer og events, som vi glæder os allermest til at opleve, spredt udover de forskellige kategorier.

”The Rest”

Handler om den europæiske flygtninge krise og den stigende fremmedfjendskhed der er tiltagende i dagens Europa, set igennem en flygtnings øjne. En problemstilling som berører mange af os, og som er svær at komme udenom i et multikulturelt Europa. 900 timers materiale, er blevet skåret ned til 79 intense minutter. Dokumentaren er blevet lavet af den kinesiske aktivist og kontroversielle kunstner Ai Weiwei, som selv vil være til stede under premieren den 22. marts i Imperial.
- Dokumentaren vises desuden den 26., 28., og 30. marts.

”Berlin Bouncer”

Hvis du er vild med at gå i byen, og høre elektronisk musik, har du sikkert også, hørt om den legendariske berliner natklub “Berghain”. Den her dokumentar handler om de dørmænd der bestemmer, hvem der bliver lukket ind til festen og hvem der ikke gør. Den legendariske hardcore dørmand Sven Marquadt og to af hans kollegaer fortæller historier om techno klubben, og den viser Berlin op igennem 90’erne, hvor byen blev klubbernes hovedstad og op til i dag.
- Dokumentaren vises den 22., 27., og 30. marts.

”Trust Machine: The story of Blockchain”

Blockchain er noget, som er på alles læber for tiden, det er spået til at være det nye sort indenfor teknologi. Så hvis du vil vide mere om, hvad det er for en størrelse og blive klogere samtidig, skal du klart se med her. Dokumentaren forklarer, hvad teknologien kan, og hvad fremtidsudsigterne er indenfor Bitcoins, Big data og Blockchains, og hvordan det alt sammen er forbundet i den fremtidige version af internettet.

”Hi, AI”

I takt med at den aldrende generation globalt set er stigende betyder det også, at vi får brug for flere der kan tage sig af de ældre. Samtidig bliver flere og flere af os ensomme. De problemstillinger belyser den her dokumentar, der repræsenterer den nye generation af robotter, som er mere humane og empatiske. Den stiller spørgsmål til kunstig intelligens og hvorvidt de er i stand til, at være vores nye partnere eller bedste ven.
- Dokumentaren vises den 26., 28., og 30. marts.

”3 Music Shorts”

Viser tre forskellige dokumentarer om elektroniske subkulturer indenfor genrerne NYC House, Detroit Techno og Italo-Disco. De tre dokumentarer viser et billede af, hvilken indflydelse musik kan have på subkulturer, og hvordan politiske budskaber kan manifesteres gennem musik. ”Distant Planet” dokumenterer 80’ernes Italo-Disco dage. ”Black to Techno” viser hvordan de afro-amerikanske techno rødder opstod i Detroit. ”Into a Space of Love” repræsenterer vogueing og LGBTQ kulturen via NYC House genren. ”3 Music Shorts” skal klart ses, hvis man er til fest og farver, og gerne vil vide mere om, hvad der gemmer sig bag de elektroniske genre og deres subkulturer.
- Dokumentaren vises den 23. og 27. marts.

”VR:Cinema”

Hvis du gerne vil væk fra din grå og triste hverdag, og ikke har råd til en tur til udlandet, vil vi klart anbefale dig at tage ind til VR:Cinema på Kunsthal Charlottenborg. Her vises de fire forskellige VR serier, VR:ART, VR:VISION, VR:FICTION og VR:COSMIC. De fire serier består af korte VR film samlet indenfor forskellige temaer. Se dem og oplev en ny verden.  
- VR serierne vises alle dage fra den 20. til den 31. marts.

”An evening with Pamela Anderson & Srecko Horvat”

Hvis du gerne vil opleve 90’er ikonet Pamela Anderson live, så tag til denne talk hvor en blanding af politik, klima, popkultur, Berlinmuren, Baywatch og Europa krisen vil blive debatteret, af selvsamme Pamela Anderson i diskussion med filosoffen Screcko Horvat, ledsaget af relevante filmklip. Det lyder som et mash-up, man ikke har lyst til at gå glip af.
- Talken finder sted den 29. marts.

”Biodiversitet og bæredygtighed: Gør det selv”

Er du også bekymret for jordens efterhånden nærtstående undergang på grund af klimakrisen. Så skal du tage ind, og se “The Biggest Little Farm”, der viser, hvordan et ægtepar, forvandler gold jord til frodig plantage. Du kan samtidig, komme med til paneldebat, og blive klogere på, hvordan den danske bæredygtige fødevareproduktion og biodiversiteten ser ud herhjemme. Der vil også være mulighed for, at være social, da der er frokostbuffet i form af fællesspisning inkluderet, så der er hele tre gode grunde til, at deltage, film, frokost og debat.
- Eventet finder sted den 23. marts.

”Opening Party feat. Olof Dreijer (The Knife) DJ-set”

Hvis du vil være med til, at åbne CPH:DOX ballet, så tag med til åbningsfesten, hvor den ene halvdel af den tidligere svenske elektroniske duo The Knife holder en talk, og spiller et DJ-set. Det bliver en aften, som stiller skarpt på feminisme, vogueing, queerness og situationen i det moderne politiske Europa. Desuden vises vogueing kortfilmen ”Into a Space Of Love ”, og der gives et live vogue-show af kollektivet Disturbing Business, som er kendt for deres performances. Det bliver en aften fyldt med dans, fest og farver, med rig mulighed for at give den gas på floor.
- Festen finder sted den 22. marts.

”CPH:DOX x Boiler Room 4:3 – ’Zona / 30HA’ + koncert med Alex Epton & Lucinda Chua”

Hvis du har hang til elektronisk musik, og godt kan lide at danse, har du måske, hørt om Boiler Rooms legendariske fester. Hvor man kan opleve ikoniske DJ’s, spille meget tæt op af et udvalgt publikum, ofte på få kvadratmeter transmitteret live på Youtube. CPH:DOX har fornøjelsen af, at vise “Zona” i samarbejde med Boiler Room. Dokumentaren handler om de unge kreative subkulturer i Rusland. Der vil også være live koncert med den elektroniske cellist og musiker Lucinda Chua, samt talk med dokumtar instruktøren og den kreative direktør for film platformen 4:3. Det hele rundes af med, et ordentligt afterparty med den russiske technomusiker Buttechno.
- Koncerten finder sted den 28. marts.


Med vores 10 anbefalinger til CPH:DOX og med over 10 kategorier vil der uden tvivl, være en af dokumentarerne eller et event som vil ramme lige præcis din smag. Du kan checke hele CPH:DOX festival programmet ud her https://cphdox.dk/.

Glem ikke at tage din dosis af HANGOVER OFF, så du kan holde dig i gang og blive fyldt med energi, under den 12 dage lange festival.