Din uundværlige guide mod tømmermænd

Du kender det sikkert, du vågner op, tør i munden, helt svedig og med kvalme og dundrende hovedpine, og tænker, hvorfor tog jeg også ud i går og hvorfor skulle jeg, absolut drikke så meget. Du tænker, fra nu af holder jeg op med at drikke, aldrig mere! Bare rolig vi er her for dig, og vi har lavet denne guide, så du roligt kan gå ud igen.

Du kan selvfølgelig altid regne med HANGOVER OFF men udover det, kan du, forberede dig på en aften ude, ved at tage nogle enkle forholdsregler i brug, før mens og efter du har drukket alkohol. For at gøre det nemt for dig, guider vi dig før, under og efter byturen, så det ikke går helt galt.

picture2_bacon.gif

Før

Før du tager ud, og giver den gas er det vigtigt, at tænke forud. Hvad får du brug for dagen efter, så du ikke behøver, at kigge på et tomt køleskab og derefter, slæbe dig selv ned i supermarkedet, mens du har det allerværst, når sulten melder sig, hvilket er uundgåeligt, når man har tømmermænd. For at undgå dette scenarie er det godt, at købe ind, så du ikke mangler noget, når tømmermændene opstår. Så sørg for at købe ting ind, som du vil få brug for i løbet af sådan en situation.

Inden du tager på den helt store bytur, så sørg for at spise et ordentligt måltid, og drik masser af vand. Denne blanding kan ligge en god bund for al den alkohol, der skal indtages i løbet af en god aften ude. Gerne noget fedtholdigt så alkoholen ikke bliver optaget, alt for hurtigt i dit blodomløb. Jo mere fed maden er, jo længere tid bliver det også i din mave, hvilket også gør, at du ikke bliver alt for hurtigt teenage stiv. Dette kan spare dig for pinlige og akavede situationer, som du ellers ville komme til, at fortryde med stor ærgrelse. Trust me, vi har været der.

Så:

 • Tænk forud og køb ind

 • Spis et ordentligt måltid og gerne fed mad

 • Drik masser af vand

picture3.gif

Under byturen

Når vi snakker om alkohol valg, så prøv at lade være med, at drikke alt for meget forskelligt alkohol. Hvis det er muligt så hold dig til en enkelt slags. Hvis du starter ud med øl så fortsæt med øl. Dine tømmermænd bliver nemlig kun værre dagen efter, hvis du både drikker øl, vin og alkohol. Så prøv at nøjes med en af delene.

Mørkere alkohol såsom rødvin, rom og whisky er sværere for kroppen at nedbryde, i forhold til mere lys og klar alkohol som hvidvin, gin og vodka. Champagne, cava og mousserende vin optages hurtigere i kroppen så undgå disse, og drik hellere drinks med klar alkohol, og bland op med sodavand med sukker i, da sukkerrige drinks er forebyggende mod tømmermænd.

Undgå at ryge, og drikke samtidig, for hvis du både drikker, og ryger går det helt galt, da cigaretter helt klart vil forøge tømmermænds følelsen dagen efter.

For alt i verden så husk at drikke vand, masser af vand, helst et glas per genstand.

Men vigtigst af alt så når du er kommet sikkert hjem fra byturen, så husk at tage et glas vand med HANGOVER OFF, så kan det aldrig gå helt galt dagen efter. Desuden er det altid godt, at have vand stående, hvis du skulle blive tørstig i løbet af natten.

Kort sagt:

 • Ikke blande de forskellige slags alkohol

 • De lyse og gennemsigtige genstande dvs. gin, vodka, hvidvin er bedre end de mørke som f.eks. rødvin, rom og whisky

 • Champagne og mousserende vin giver flere tømmermænd

 • Klart alkohol med sukkerig sodavand er bedre

 • Indtagelse af alkohol samtidig med rygning gør tømmermænd værre

 • Husk at drikke et glas vand mellem hver genstand

 • Afslut aftenen med vand og HANGOVER OFF

 • Hav noget vand stående, just in case

picture4.gif

Dagen derpå

Husk at det er tilladt at have ondt af sig selv, men sørg også for at grine af dig selv samtidig, så går tømmermændene nemlig nemmere over.

Når det er sagt, er det bedste du kan gøre, når du vågner, at drikke noget vand.
Når du først er vågnet, kan du sikkert også mærke sulten. Så er det på tide, at spise et godt saltet, syrligt og fedtet måltid så du kan komme dig, hurtigst muligt over gårsdagens alkoholindtagelse. Det kan du gøre ved, at spise en god fed burger med bacon og syltede agurker. Bacon er godt, da du har brug for salt og syltede agurker, da surheden efter sigende skulle dræbe de resterende alkoholrester.

Du kan også vælge en brunch i stedet, med bacon og æg. Æg hjælper til at nedbryde tømmermænd, og derudover giver de god energi.

Slut af med at spise banan, da banan er med til, at genvinde nogle af de vitaminer, der er gået tabt i nattens løb.

Drik noget juice helst med friske frugter, juicen indeholder vigtige næringsstoffer som man har brug for dagen derpå, og drik enten ingefær, da det er godt mod kvalme, eller grøn te som øger forbrændingen med honning, da honning nedsætter hovedpine.
Efter et ordentligt måltid vil vi foreslå, at tage en lur, da søvn er en af de bedste midler mod tømmermænd.

Når du er frisk og udhvilet, så tag et koldt bad. Et koldt bad kan friske dig op, og samtidig sætte gang i din forbrænding. Efter et bad kan du passende gå en tur, og få noget frisk luft. Det er godt for kroppen, at komme i bevægelse og holde sig i gang. Husk solbrillerne da ens øjne ofte er ekstra sensitive efter en aften ude.

Efter en gåtur vil vi foreslå en hed omgang sex, hvis du er så heldig at have selskab, eller hvis du har en kæreste, da du kan slå to fluer med et smæk, ved at svede affaldsstofferne ud, og samtidig få noget tiltrængt motion.

Hvis dette ikke er muligt, kan du også svede det ud enten ved, at spise spicy mad i form af f.eks. Hot Pot, eller ved at tage en tur i sauna. Husk endelig at indtage rigeligt med vand i mens.

Derefter kan du, passende se en film, og spise chips med god samvittighed, da du har brug for noget salt. Til slut vil vi foreslå, at gå tidligt i seng, så du kan få masser af søvn, og komme dig over byturens strabadser.

I korte træk:

 • Du må gerne have ondt af dig selv, men husk at trække på smilebåndet samtidig

 • Start med at drikke vand

 • Spis enten burger med bacon og syltede agurker eller æg og bacon. Slut måltidet af med banan.

 • Drik juice og ingefær eller grøn te, med honning

 • Tag en lur

 • Tag et koldt forfriskende bad

 • Gå en tur og få noget frisk luft, husk solbrillerne

 • Kom hjem og få noget tømmermænds sex, hvis du har mulighed for det

 • Ellers sved det ud, ved at spise Hot Pot, eller tage i sauna

 • Se film, og spis chips

 • Gå tidligt i seng, og få masser af søvn