Oplev Danmarks 10 bedste musikfestivaler

banner.jpg

Forår, sommer og forhåbentligt masser af sol, er lig med festivaler, og vi har lavet en guide specielt til dig med de 10 bedste musikfestivaler, så du nemt og hurtigt har overblik over Danmarks fedeste musikfestivaler lige fra maj til august. Læs videre og tag på festival med HANGOVER OFF.

Spot Festival 2. maj – 4. maj i Århus

På Spot festivalen kan du høre spændende navne fra hele Norden. Enten etablerede eller nye navne, som Spot har udvalgt, da de har internationalt potentiale. Tanken bag festivalen er at skabe en formidlingsplatform for dansk og nordisk musik, da de gerne vil være bindeled mellem den etablerede musikindustri og nye upcoming navne. I år er det festivalens 25 års jubilæum og det fejrer de med et væld af navne. Vi vil klart anbefale, at man checker følgende navne ud: Dengue Dengue Dengue, Kwamie Liv, Chinah, Jamaika, Efterklang, Courtesy, Bisse, Kesi, Mads Langer, Jenny Wilson og Noah Carter. Udover diverse koncerter kan man opleve talks og deltage i interessante workshops.

Click Festival 18. maj – 19. maj i Helsingør

Hvis du er mere til det eksperimenterende, vil vi foreslå, at du lægger vejen forbi Click festival, som lægger sig i feltet mellem musik, performance, kunst, videnskab og teknologi. Lyder det som noget for dig, kan du opleve forskellige variationer af elektronisk musik såvel som hård metal, noise, punk, alternativ klassisk musik og vouguing. Derudover vil du kunne se performances, installationer samt høre talks, læse litteratur og deltage i workshops.

photo1.jpg

Heartland 30. maj – 1. juni i Egeskov slotspark

Hvis du både er til store internationale musiknavne og kunst, er Heartland noget for dig. Festivalen kombinerer det bedste fra fire verdener, koncerter, moderne kunst, live talks og madscenen alt sammen i smukke naturomgivelser. Heartland har navne som Solange, Die Antwoord, The Smashing Pumpkins, Hot Chip, Primal Scream, Charlotte Gainsbourg, Den Sorte Skole, Hans Philip, Tina Dickow og Tim Christensen m.fl. på musikprogrammet. Du kan også opleve den verdenskendte designer Vivienne Westwood og filosof Judith Butler og andre give live talks, samt se kunst af Olafur Eliasson, Wolfgang Tillmans, David Shrigley etc. og spise mad fra Michelin restauranten Kadeau, så What’s not to like.

Northside 6. juni – 8. juni i Århus

Fokuserer du udelukkende på musik og koncerter, er Northside noget for dig. Her kan du høre store internationale navne og kendte danske kunstnere. Migos, New Order, Nas, The Streets, Mark Ronson, Major Lazer, Bon Iver, Tove Lo, Tame Impala, Bikstok, Gnags, L.O.C, The minds of 99, Benal, Suspekt og Phlake er alt sammen navne, som du kan opleve på festivalen til sommer. Udover musikken fokuserer festivalen meget på bæredygtighed, da deres mål er at være Danmarks mest bæredygtige musikfestival.

gif1.gif

Copenhell 19. juni – 22. juni på Refshaleøen

Er festivalen som udelukkende fokuserer på rock og heavy metal genren, så det bliver sort, hårdt og tungt. Her kan du growle og headbange, mens du smider djævle håndtegn i luften. Du kan godt regne med et ekstra hårdt program i år, da festivalen fejrer 10 års jubilæum med navne som Slipknot, Tool, Scorpions, Slash, Rob Zombie, Lamb of God, Pretty Maids, Amon Amarth, Clutch, Stone Temple Pilots, Refused, Kvelertak, Belphegor, Whitechapel, Terror, While She Sleeps, Orange Goblin, Municipal Waste, Skindred, The Fever 333 etc.

Tinderbox 27. juni – 29. juni i Odense

Festivalen har et varieret musikprogram, der strækker sig over forskellige genrer som indie, hip hop, pop, rock og elektronisk musik med store internationale navne såvel som kendte danske navne. Her vil du kunne opleve Neil Young, Asap Rocky, Swedish House Mafia, Miley Cyrus, Duran Duran, Diplo, Lana Del Rey, Eric Prydz, Lil Uzi Vert, Skunk Anansie, Macklemore, Sheryl Crow, Rick Astley, Den Gale Pose, The Savage Rose, Michael Falch og Gilli blandt mange andre. Til forskel fra de andre festivaler kan du hver dag opleve stand up shows af Simon Talbot, Nikolaj Stokholm, Andreas Bo, Mick Øgendahl samt Anders Lund Madsen m.fl., så du kan starte dagen ud med et grin.

Roskilde Festival 29. juni – 7. juli i Roskilde

Roskilde festival er Danmarks mest kendte festival og er Nordens største musik og kunstfestival, som har eksisteret siden 1971. Den har mere end 130.000 besøgende og har ca. 188 koncerter og events fra 40 forskellige lande på programmet fordelt på otte scener i år. På Roskilde kan du opleve følgende kunstnere, Bob Dylan, Cardi B, Travis Scott, The Cure, Chance the Rapper, Robyn, Underworld, Janelle Monáe, Skepta, Tears for Fears, Empire of the Sun, Cypress Hill, Silvana Imam, Ross from Friends, Neneh Cherry, DJ Koze, Mø, Spleen United, Scarlet Pleasure, Astrid Sonne and Speaker bite Me etc.

photo2.jpg

Copenhagen Jazz Festival 5. juli – 14. juli i København

Som navnet antyder sætter festivalen fokus på jazz, swing, blues, bossa nova, world music og fusion. Til forskel fra de andre festivaler kan du her opleve navne rundt omkring København på barer, cafeer, restauranter, hoteller, kirker, teatre, koncertsale og andre spillesteder både udendørs og indendørs. Under jazz festivalen vil du kunne opleve anerkendte navne som Marcus Miller, Gilberto Gil, Gladys Knight, Mariza, Jamison Ross, Louis Hayes, Ronnie Cuber, Hailey Tuck, Dungen, Oumou Sangaré, Kruder & Dorfmeister, Kira Skov, Mikael Simpson, Tue Track og Palle Mikkelborg m.fl.

Musik i Lejet 18. juli – 20. juli i Tisvildeleje

Festivalen foregår i smukke rammer ved stranden med udsigt til både skov og vand, i hyggelige sommerhus omgivelser. Man kan kalde festivalen for Danmarks svar på en strandfestival, hvor man både kan opleve musik og kunst. I år kan du opleve navne som Yxng Bane, Reykjavíkurdætur, The Mauskovic Dance Band, Duckwrth, Selma Judith, Artige Ardit, Peter Sommer, Alexander Oscar, Søren Huss, Av Av Av, Alex Vargas, Love Shop, Ea Kaya, Nicklas Sahl og Guldimund etc.  

photo3.jpg

Strøm 7. august – 10. august i København

Festivalen er en elektronisk festival, som foregår rundt omkring i København og Frederiksberg, både indendørs og udendørs. Her kan man komme med til raves og danse til den lyse morgen til navne som Fatima Al Qadiri, Courtesy, Søs Gunver Ryberg, Rune Bagge, Mama Snake, Smokey, Cockwhore & Macho, André Pahl, Erosion Flow, Festaften, Hvad, Jamaica Suk, Jongpadawan, Minais B, Motor City Drum Ensemble, Natkat, Nixxon, Repro, Savile, Tight Cherry og Yuri m.fl. Derudover kan man komme til events, workshops, masterclasses og talks om elektronisk musik.

gif2.gif

Med alle de forskellige festivaler at vælge imellem i løbet af foråret og sommeren er der er rig mulighed for at vise dine nye dansemoves, mens du skråler med på kendte sange og drikker drinks eller tyller bajere i sommervarmen til lyden af lækker musik og gode vibes. For din egen skyld, så husk altid, at tage en HANGOVER OFF inden du dejser om, for at få energi nok til resten af festivalen eller flere af dem, hvis du er hardcore nok til det. Hvis du vil vide, hvor det rykker under Distortion, så følg med her, når vi laver en Distortion special i næste uge, hvor vi guider dig igennem de bedste gadefester. Desuden har vi nogle Distortion surprises specielt til dig så stay tuned for insider tips i næste uge.